Robot Framework tarjoaa monipuolisia testiautomaatiomahdollisuuksia. Alusta onkin täynnä ominaisuuksia, joihin kokeneetkaan käyttäjät eivät välttämättä ole vielä törmänneet tai joita he eivät osaa käyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Parhaiten alustaan pääseekin pureutumaan, kun hankkii oppinsa suoraan sen kehittäjiltä.

Mikäli Robot Frameworkin opiskelu kiinnostaa, Omenian koulutukset ovat tehokas tapa kehittää taitojaan. Omenian koulutuksissa tieto tulee suoraan hevosen suusta, sillä niitä vetävät muun muassa Robot Frameworkin keksijä Pekka Klärck sekä Robot Frameworkin entinen tuoteomistaja ja nykyinen omenialainen Ismo Aro.

Koulutus 1: Mistä Robotissa oikeasti onkaan kyse?

Robotin fundamentaalista puolta käsittelevässä Robot Framework Hands-on -koulutuksessa niin vanha Robot-konkari kuin vasta-alkajakin oppii käyttämään alustaa parhaalla mahdollisella tavalla. Mukana onkin ollut mm. niin vanhoja manuaalitestaajia, jotka ovat vasta aloittaneet matkansa testiautomaation maailmaan, kuin Robotin kanssa pitempään puuhailleitakin.

Kurssilaisilta ei vaadita aiempaa kokemusta Robotista, testiautomaatiosta tai edes koodaamisesta, vaan siellä käydään läpi Robotia alkeista alkaen. Kokeneemmatkin osallistujat ovat saaneet kurssista paljon irti ja yllättyneet siitä, mitä kaikkea Robotilla voikaan tehdä, kun tutustuu järjestelmään perinpohjaisesti. Kurssilla käydään läpi alustan perusteet osallistavalla ja mielenkiintoisella tavalla, jolloin pitkäänkin alustaa käyttänyt ymmärtää Robotia paremmin.

Koulutus on erittäin käytännönläheinen. ”Olen yleensä näyttänyt korkeintaan kolme kalvoa koko koulutuksen aikana”, Aro kertoo. Ohjelmaa pyritään muokkaamaan osallistujien mielenkiinnon mukaan, ja luennoimisen sijaan jokainen kurssilainen pääsee itse testaamaan yksinkertaista webbisovellusta. Kaikki tekevät samat testit, ja ohjaajilta saa aina tarvittaessa apua. Mukana onkin useampi kouluttaja, joten jokainen osallistuja myös pääsee kyselemään kinkkisiä testiautomaatiokysymyksiä aina halutessaan.

Olen yleensä näyttänyt korkeintaan kolme kalvoa koko koulutuksen aikana.

Koulutus 2: Todellinen Robot Overlord

Robotia jo hieman käyttäneille suunnatussa Robot Framework Library -kirjastokoulutuksessa puolestaan päästään ongelmanratkaisun pariin ja opitaan luomaan testikirjastoja Python-kielellä. Kurssilaisilta odotetaan esimerkiksi Hands-on-kurssilta hankittuja perustietoja Robotista sekä perus-Python-osaamista (jos Python ei vielä ole tuttu juttu, älä huoli, Omenialta löytyy myös siihen liittyvä erillinen koulutus). Kurssi toteutetaan tietenkin mahdollisimman käytännönläheisellä otteella, jolloin oppiminen on nopeaa ja hauskaa.

Koulutuksia kaikkiin testiautomaatiotarpeisiin

Omenia tarjoaa myös räätälöityjä koulutuksia, jolloin koulutusohjelma rakennetaan täysin koulutettavien toiveiden mukaisesti. Koulutus voidaan räätälöidä olemassa olevien kurssien perusteella tai se voi olla täysin uusi kokonaisuus. Räätälöidyssä koulutuksessa käytetään yrityksen omaa järjestelmää ja testiympäristöä tarkoituksena täsmäkouluttaa osallistujat juuri näiden ympäristöjen mestarikäyttäjiksi.

Palautteet koulutuksista ovat olleet erittäin positiivisia. Osallistujat ovat kiitelleet erityisesti sitä, että koulutukset ovat itse robottitiimin kehittämiä: niistä saa varmasti todellisten asiantuntijoiden parhaat vinkit Robot Framework -tehokäyttöön.

 

Kiinnostuitko koulutuksistamme? Järjestämme tänä syksynä seuraavat koulutukset:
12.10.2016 Robot Framework Hands-on
13.10.2016 Python
14.10.2016 Robot Framework Library.