Monipuolisesta ja motivoivastakin työstä on hyvä saada välillä taukoa – aktiivinen vapaa-aika virkistää ja puhdistaa pään työasioista. Omenialla toimii useita harrastekerhoja, jotka auttavat rentoutumaan ja samalla tekevät työilmapiiristä mukavan.

Yhdessäolo muutenkin kuin työn merkeissä on tärkeää – työrooleista ulos astuminen lujittaa luottamusta ja muovaa työpaikan ihmisistä yhteisön. Vaikka työhyvinvoinnin ja -ilmapiirin kannalta on tärkeää, että työkollegat tekevät joskus yhdessä muutakin kuin töitä, voi joillekin ajatus vapaa-ajan vietosta työkavereiden kanssa tuntua vieraalta. Omenialla tilanne on toinen.

”Kalastuskerho, bändikerho, autokerho, LAN-kerho, juoksukerhokin on joskus ollut…”, listaavat muutaman vuoden Omenialla työskennelleet Tomi Juslin ja Kai Yamamoto Omenian harrastekerhoja. Kerhoihin kuuluminen on Omenialla täysin vapaaehtoista, eikä niiden toimintaan tarvitse sen kummemmin sitoutua.

Harrastekerhojen merkeissä puuhailtavat asiat vaihtelevat laidasta laitaan. Esimerkiksi kalastuskerho tekee vuosittain haukireissun Särkisaloon. Kerholta löytyy välineitä lainaan ja kokeneemmat kalastajat auttavat uusia tulokkaita, joten kuka tahansa voi tulla kokeilemaan kalaonneaan.

Bändikerho puolestaan soittaa viikoittain yhdessä Kain opastuksella: ”Kerhossa on hyvin eritasoisia soittajia: jotkut harjoittelevat jo kokonaisia kappaleita, toiset vasta tavaavat sointuja. Haaveissani on perustaa bändikerholaisista Omenian oma house band.”

LAN-kerho taas kokoontuu noin kerran kuukaudessa toimistolle pelaamaan yhdessä: ”Killing floor -zombiepeli on ollut hyvin suosittu LAN-iltamissa.”

Kerhotoiminta tiivistää työyhteisöä

Harrastekerhot tekevät toki työntekijöiden arjesta mukavampaa, mutta mitä hyötyä satunnaisesta zombien räiskinnästä tai kitaransoiton opettelusta on työnantajalle?

Kai ja Tomi näkevät yhdessä tekemisen erittäin tärkeänä työyhteisön kannalta: ”Kerhojen kautta tutustuu työkavereihinsa ihan eri tavalla kuin töiden parissa ja ne hitsaavat porukkaa yhteen. Suurin osa meistä viettää työpäivänsä asiakkaiden luona, emmekä juuri näe toisiamme. Tasaisin väliajoin järjestettävät Codefest-koodaustapahtumamme ovat mahtava tapa tavata kollegoita, mutta silloinkin teemme paljon töitä. Kerhot lisäävät yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.”, Kai kuvailee.

Myös markkinointijohtaja Antti Karjalaisen mielestä kerhot ovat olennainen osa Omeniaa: “Harrastekerhot helpottavat erityisesti uusien työntekijöiden tutustumista muihin omenialaisiin. Porukka sitoutuu paremmin yhteen, kun pääsee tutustumaan työkavereihin työminän ulkopuolellakin.”

Kollegojen välinen kommunikaatio on mutkatonta, koska kerhot tarjoavat paljon puheenaiheita ja luonnollisen tavan tutustua paremmin. Kerhot muokkaavat myös työpaikan vuorovaikutuksesta avoimempaa ja näin myös työasioista puhuminen on helpompaa.

”Harrastekerhot auttavat myös jaksamaan töissä paremmin. Jotkut firmat vievät työntekijänsä kerran vuodessa juhlimaan, ja se on ihan ok. Mikään ei kuitenkaan nollaa ajatuksia yhtä hyvin kuin kalastus tai kitaran sointujen opettelu. Harrastekerhoissa syntyy myös ystävyyssuhteita työkavereiden kanssa”, Tomi kertoo.

Miten kerhotoimintaa voi tuoda työpaikoille?

Tärkeintä kerhoja luodessa on rento ideointiympäristö: ”Pitää luoda sellaista ilmapiiriä työpaikalle, jossa keskeneräistenkin ideoiden ehdottaminen on helppoa. Kerhoille ei kannata yrittää pakottaa tiettyä toimintamallia, vaan niiden toiminnan tulee olla vapaata.”, Tomi huomauttaa. Toisin kuin esimerkiksi monien yritysten virkistyspäivissä, harrastekerhojen toimintaa voi harvoin määritellä ylhäältä alas, vaan niiden vetäjät kehittävät toimintaa yhdessä kerholaisten kanssa.

Tärkeää on myös löytää kerhoille vetäjähahmot, joiden ei tarvitse suunnitella toimintaa vapaa-ajallaan: Työnantaja voi antaa järjestäjän käyttää työaikaansa tai esimerkiksi kiky-tunteja harrastekerhojen kehittämiseen, Kai ja Tomi vinkkaavat – jo muutamien tuntien työ kantaa pitkälle. Työnantajan kerhoille myöntämä budjetti toki auttaa, mutta ei ole pakollinen. Apua voi antaa myös ajan muodossa: ”Esimerkiksi joku perjantai voidaan kaikki lähteä kalareissuun jo puolen päivän aikaan ja se on täysin OK”, Tomi toteaa. Aikajoustojen lisäksi Omenia tukee työnantajan roolissa kerhojaan myös vuosittaisella budjetilla ja pitämällä huolen siitä, että uusien työntekijöiden perehdytyspäivässä puhutaan kerhoista.

Tomi ja Kai ovat siitä samaa mieltä, että harrastekerhojen onnistuminen vaatii myös työntekijöiltä reipasta asennetta: ”Kyllä kerhojen toimiminen vaatii aina pari tyyppiä, jotka jaksavat vetää ja järjestää. Parasta meidän kerhoissa on kuitenkin se, että kerholaiset kyllä ideoivat ohjelmaa itse, eikä järjestäjän tarvitse päättää kaikesta. Voi itsekin keskittyä hauskanpitoon.”