Niki Gkazoni ja Eeva Terkki ovat Omenian työyhteisön tuoreita tulokkaita. Niki on kuitenkin ollut alalla jo vuosia: ”Kuulin edellisessä työpaikassani hyviä asioita Omeniasta ja mielenkiintoni heräsi. Varsinkin tämän työpaikan vapaa henki ja rentous kiinnittivät huomioni.” Eeva sen sijaan rekrytoitiin Omeniaan heti valmistumisen jälkeen.

Niki ja Eeva ovat päätyneet koodareiksi erilaisten mutkien kautta. Nikiä kiinnosti nuorempana biologia, matematiikka ja fysiikka. Eeva taas luki pääaineenaan kemiaa yliopistolla, mutta kiinnostus sivuainetta, tietojenkäsittelytiedettä, kohtaan kasvoi jatkuvasti: ”Koodaaminen on yksinkertaisesti hauskaa. On hienoa oppia jatkuvasti uutta ja ymmärtää, mitä esimerkiksi internetin ja ohjelmien taustalla tapahtuu.”

Parivaljakon on helppo listata Omenian parhaita puolia. Työnantaja esimerkiksi todella luottaa tekijöihinsä: ”Töiden tekemiseen ei ole yhtä virallista työnantajan sanelemaa mallia, jota olisi pakko noudattaa. Voimme oikeasti hyödyntää omia parhaaksi näkemiämme tapoja sekä kokeilla jatkuvasti uusia tekemisen malleja.”

Toisaalta molempien mielestä Omeniassa työskentelyssä parasta on jatkuva yhdessä oppimisen meininki ja sen tukeminen: Kerran kuukaudessa kaikki kokoontuvat CodeFestiin kuuntelemaan ja oppimaan uusista asioista yhdessä. Päivän sisältöön saa itse vaikuttaa ja oppiminen tapahtuu keskustelun ja keskinäisen oppimisen kautta. Omenialla tieto ja taidot ovat tehty jaettavaksi: ”Apua tarvitessasi tiedät aina, että talosta löytyy joku, jolla on asiasta erikoisosaamista”, Eeva huomauttaa.

Monen mielestä Omeniassa parasta on sen ikä: Nikin mielestä Omenialla ei ole vanhan yrityksen taakkoja tai jämähtäneitä toimintatapoja. ”Meillä on tekijöitä ja byrokraatteja erinomaisessa suhteessa. Tällä tarkoitan sitä, että byrokraattisia tehtäviä tekeviä henkilöitä on meillä yksi.”, Niki vitsailee.

Parasta työpäivissä on vaihtelevuus

Kuukausittaiset CodeFestit ovat erinomainen tapa tavata kollegoita, muuten Niki ja Eeva viettävät suurimman osan työajastaan asiakasyritysten luona. ”Tiedon migraatio on todella kiehtovaa ja näet heti, kuinka paljon hyötyä tekemästäsi työstä asiakkaille on – joskus jopa ihmettelen, miten yritykset ovat pärjänneet ennen sitä”, Niki naurahtaa. ”Automaatiot todella parantavat yritysten arkea. Esimerkiksi toistuvat ja aikaa vievät manuaaliset tehtävät voidaan automatisoida.”, Eeva jatkaa. Naisten mielestä projektien aikana tapahtuva oma kasvu on jännittävää: Uuden yrityksen ja projektin edessä tuntee itsensä aina aloittelijaksi, ja kuitenkin joka projektin lopussa työkalupakki on täynnä taas uusia taitoja, joita pääsee hyödyntämään uusien ympäristöjen kanssa.

Niki ja Eeva ovat viihtyneet asiakkaidensa luona hyvin, vaikka myöntävätkin, että konsultin elämä voi joskus olla yksinäistä, koska he ovat asiakasyritysten työyhteisöjen ulkopuolisia vierailijoita. Onneksi Omenian kotiporukka on kuitenkin olemassa ja omiin työkavereihin voi aina ottaa yhteyttä pikaviestimillä. Tiivis työkavereiden yhteisö tukee monimutkaisten työhaasteiden kanssa, mutta hengailee yhdessä myös vapaa-ajalla: Eeva on innokas toimiston kilpa-ajopelin ennätystehtailija ja harrastaa kitaransoittoa muiden Omenialaisten kanssa.

Minne menet koodaus?

Alan tulevaisuutta pohtiessa Niki innostuu tekoälyn tuomista mahdollisuuksista: Hänen mielestään testausautomaatioissa ei vielä käytetä tarpeeksi syväoppimista, vaikka sen käytön mahdollisuudet ovat laajat. Tulevaisuudessa koodarit toimivat mahdollisesti vain lastenvahteina tekoälyille sekä opettavat ja kouluttavat niitä.

Eevan ja Nikin mielestä lähitulevaisuudessa alalla nähdään myös enemmän naisia. ”Tunnen paljon naiskoodareita, mutta heidän vähyytensä näkyy siten, että naiskoodarikaverini ovat ripoteltu ympäri maailmaa.”, Niki miettii. Kyse on myös esimerkistä: Naisten määrä on tärkeää saada kasvuun, jotta pienet tytöt näkisivät koodarin uran yhtenä varteenotettavana tulevaisuuden vaihtoehtona.

Koodaamisesta kiinnostuneille haastateltavilla on mukavaa kerrottavaa: ”Monia muita asioita opiskellessasi joudut pänttäämään hurjan määrän alkeita, ennen kuin pääset tekemään siistejä juttuja, koodaamisen kanssa näin ei ole. Näet oman työsi hedelmät saman tien.”

Millainen tyyppi sopii Omenialle?

Kaksikon mielestä Omenialle sopivat parhaiten tekijät, jotka ovat samaan aikaan sopivan rentoja nörttejä, mutta myös intohimoisia ja uteliaita. Töissä ei ehdi tylsistymään, koska työtehtävät vaihtuvat todella usein. Huumorintajua ja joustavuutta pitää siis löytyä. Idearikkaat ihmiset löytävät helposti kotinsa Omenialla, Niki kertoo. ”Jos esimerkiksi keksit uuden hyödyllisen tavan tehdä myyntiä, sen kuin avaat suusi. Seuraavassa hetkessä saatat huomata, että ideasi otettiin käyttöön.”