26 vuoden iästään huolimatta Kai Yamamoto on ehtinyt työskennellä testauksen parissa jo vuosien ajan. Valmistuttuaan datanomiksi yhdeksän vuotta sitten Yamamoto ajautui työskentelemään perinteisen manuaalisen testauksen parissa. Seitsemän vuoden työ manuaalitestauksen parissa loi hyvän pohjan siirtymiselle Omeniaan ja automaatiotestauksen pariin.

Yamamoton työpäivät kuluvat tyypillisesti tiiviissä yhteistyössä osana seitsemän hengen kehitystiimiä. Tiivis yhteispeli mahdollistaa testauksen suorittamisen sujuvasti jo ohjelmiston kehitysvaiheessa, jolloin uusia koodattavia ominaisuuksia voidaan hyväksyä tuotantoon nopeammin. Välillä työskentely on hektistä, välillä puolestaan enemmän seurantaa.

”Olen ihmishenkilö, joten parasta työssäni on ehdottomasti hyvät työkaverit. Teemme paljon asioita yhdessä, myös työajan ulkopuolella,” Yamamoto kertoo. Esimerkkinä vaikkapa LAN-klubi, joka kokoontuu ajoittain Omenian toimistolle pelailemaan yhdessä verkkopelejä.

Tähän mennessä hauskin sivuprojekti on ollut CodeFestin yhteydessä toteutettu Turtlebot-robotin lisäominaisuuksien kehittäminen. Siinä Yamamoton tiimi suunnitteli ja koodasi robotista karaoke-isännän. Tekeminen oli kaikille uutta ja tuntematonta, joten hauskuus syntyi lähes leikin varjolla toteutetusta yhdessä opiskelusta.

Entäs tulevaisuus?

Yamamoton haaveissa on hiljalleen kehittää osaamistaan myös koodauksessa ja opetella uusia ohjelmointikieliä. Näin pääsisi vielä syvällisemmin luomaan täysin uusia ratkaisuja. Koodaustaitojen kehittyminen tukisi hyvin myös testausautomaatiota.

Yamamoton mielestä omenialaisia yhdistää ennen kaikkea innokkuus ja ihmisläheisyys. Organisaatiossa ei ole turhia hierarkioita, vaan asiat toimivat joustavasti ja nopeasti. ”Omenia on pieni yritys, joten tunnemme kaikki toisemme. Tunnelma on tiivis ja läheinen.”